image1 image2 image3
Mobile | Desktop

Εργαστηριακές Εξετάσεις

Οι εργαστηριακές εξετάσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξεις την λειτουργία των εσωτερικών οργάνων του κατοικίδιου ζώου , για να έχεις μια εικόνα για την γενικότερη υγεία του, χωρίς την ανάγκη πιο επεμβατικών και δαπανηρών διαδικασιών. Οι εξετάσεις αυτές είναι οι γενικές αίματος, οι βιοχημικές, οι ορμονικές, οι ειδικές ανοσολογικές εξετάσεις (Καλαζάρ, ερλιχίωση, λευχαιμία, κ.ά.), οι παρασιτολογικές εξετάσεις, οι καλλιέργειες μικροβίων και μυκήτων, οι βιοψίες, οι μικροσκοπικές κυτταρολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ούρων

Από τις εξετάσεις αυτές άλλες εκτελούνται στο ιατρείο και άλλες σε εξειδικευμένα κτηνιατρικά εργαστήρια.Οι εργαστηριακές εξετάσεις για τα κατοικίδια ζώα αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό, ζώα όπως ο σκύλος και η γάτα και σε μικρότερο βαθμό τα άλλα κατοικίδια όπως τα κουνέλια, τα πτηνά ή τα ερπετά.

 

 

Ακτινογραφίες

Οι ακτινογραφίες αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο για την κτηνιατρική. Μας επιτρέπουν να δούμε το μέγεθος, το σχήμα και την τοποθεσία των οργάνων μέσα στο σώμα του ζώου σας, βοηθούν στη διάγνωση και στην παρακολούθηση χειρουργικών διαδικασιών. Με τις ακτινογραφίες εξετάζουμε τα οστά, τους πνεύμονες, την καρδιά , την κοιλιακή κοιλότητα. Εντοπίζουμε λίθους στην ουροδόχο κύστη των ζώων, κακώσεις και κατάγματα των οστών, όγκους και ξένα σώματα (παιγνίδια , οστά) μέσα στο στομάχι και το έντερο.

Ακτινογραφίες μπορούν να γίνουν σε σκύλους, σε γάτες, σε κουνέλια, σε πτηνά, σε ερπετά και σχεδόν σε όλα τα ζώα.

 

 

Υπέρηχοι

Οι υπέρηχοι του σκύλου και της γάτας είναι μια ανώδυνη μη επεμβατική τεχνική, η οποία χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για να παράγει μια πραγματική εικόνα ενός εσωτερικού οργάνου. Ιδιαίτερα χρήσιμη στην απεικόνιση οργάνων όπως ο σπλήνας, οι νεφροί, το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στη διάγνωση της καρδιακής δυσλειτουργίας, την απεικόνιση της ουροδόχου κύστης, του θυρεοειδούς, των όρχεων και των μαστών.

Στις πιο πολλές περιπτώσεις η διαδικασία είναι σύντομη, ανώδυνη, και χωρίς ιδιαίτερο στρες για το ζώο. Οι υπερηχοτομικές εξετάσεις βοηθούν να κάνουμε πιο ακριβείς διαγνώσεις και πολλές φορές παρέχουν και αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.

 

 

Καρδιογραφήματα

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα ( ECG ),γίνεται σε σκύλο ή σε γάτα και είναι μια εξέταση που μετράει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς του ζώου σας. Κατά τη διάρκεια του ηλεκτροκαρδιογραφήματος το ηλεκτρικό δυναμικό της καρδιάς καταγράφεται και αποτυπώνεται πάνω στο χαρτί με μια κυματομορφή.

Αυτό μας βοηθά στο να διαγνώσουμε προβλήματα της καρδιάς του σκύλου και της γάτας όπως οι αρρυθμίες και να καθορίσουμε πιο συγκεκριμένες θεραπευτικές επιλογές , ανάλογα με τα αποτελέσματα του ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

 

 

Βίντεο Ωτοσκόπιση

Η χρόνια υποτροπιάζουσα ωτίτιδα του σκύλου ή της γάτας είναι μία πάθηση που δημιουργεί πόνο και ταλαιπωρεί τα κατοικίδια αλλά και τους  ιδιοκτήτες. Για να είναι επιτυχημένη η αντιμετώπισή της, απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον εντοπισμό και τη σωστή διαχείριση όλων των προδιαθετικών και αιτιολογικών παραγόντων που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Η βίντεο-ωτοσκόπηση προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα  σε σχέση με την παραδοσιακή ωτοσκόπηση. Η  καλύτερη ,καθαρότερη και μεγεθυμένη εικόνα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για να αξιολογήσεις καλύτερα την κατάσταση του ακουστικού πόρου και της τυμπανικής μεμβράνης. Οι φωτογραφίες που μπορείς να πάρεις βοηθούν στη δημιουργία ενός αρχείου για την επαναξιολόγηση του περιστατικού.

 

 

2024  Kthniatreio-Argyroupolh.gr  Powered, Supported and Hosted by 3wSOL.gr -  WWW Solution